Voorlichting

Intake

Bij uw eerste bezoek willen we een paar belangrijke dingen doen. Allereerst kennis maken, maar ook een kort onderzoek uitvoeren naar de toestand van uw gebit. Om hiervan een indruk te krijgen, kijken we in de mond, controleren we het tandvlees en vaak maken we een röntgenfoto om te zien wat er precies in de hele mond aan de hand is.

Op basis van de verzamelde data kunnen eventueel noodzakelijke behandelingen worden gepland.

Controle

De verplichte halfjaarlijkse controle is reeds een aantal jaren geleden afgeschaft. Dit heeft plaatsgemaakt voor een meer individuele benadering. Indien u een sterk gebit en een goede mondhygiëne heeft, kan besloten worden om over te gaan naar één controle per jaar. Echter, voor een ander kan het noodzakelijk zijn om vaker op controle te komen.

Ook bij tussentijdse problemen is het verstandig om een extra afspraak te maken en niet te wachten op de reguliere controle.

Advies: Om een goede controle te waarborgen, vragen wij u vriendelijk om vóór een bezoek aan de tandarts uw tanden te poetsen (thuis of in de praktijk).

Röntgenfoto’s

Om te kunnen vaststellen of er onder de vullingen en tussen de tanden en kiezen tandbederf aanwezig is, is het noodzakelijk om röntgenfoto’s te maken. Ook geven röntgenfoto’s informatie met betrekking tot de aanwezigheid van verstandskiezen of ontstekingen in het kaakbod.

Vanzelfsprekend worden röntgenfoto’s alleen gemaakt wanneer de tandarts dit nodig acht. Dit gebeurt altijd verantwoord en met een geringe dosis straling. Desalniettemin, vragen wij u uitdrukkelijk, om in geval van zwangerschap dit altijd van te voren te melden!

Behandelingen

Sealen
Wortelkanaalbehandeling
Kronen en bruggen
Implantaten
Kunstgebit
Informatie over een beugel bij de orthodontist

Gewoon Gaaf

Individuele preventie voor een gaaf gebit

Wil jij ook een gaaf gebit voor je kind? En dat je kind met een gezonde mond opgroeit? De Gewoon Gaaf-methode voor kinderen van 0-18 jaar bij je tandarts of mondhygiënist helpt daarbij. Onder begeleiding van je mondzorgverlener kun jij samen met je kind het gebit gaaf en zijn mond gezond houden. Gewoon Gaaf toch? Doe je mee?

Mondhygiëne

Tandenpoetsen
Flossen
Tandenstokers
Ragers
Elektrisch poetsen
Fluoride

Mondhygiëne

Ter ondersteuning van de mondelinge voorlichting aan patiënten door tandartsen en tandarts-specialisten heeft de KNMT de website ‘allesoverhetgebit‘ gelanceerd. Hierop kunnen patiënten terecht kunt voor betrouwbare en onafhankelijke informatie over allerlei aspecten van de mondgezondheid en de mondzorg.

Adres

Tandartspraktijk Serrarens:
Europastraat 153
5751 AP Deurne