Spoedgevallen

Op werkdagen kunt u voor spoedgevallen terecht bij ons. Wij zijn na 10:30 uur en tot 17:00 uur bereikbaar via 06-26098135

Centrale spoeddienst tandheelkundige zorg

De spoedgevallen buiten onze eigen openingstijden, die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, worden behandeld door Tandartsenpost Eindhoven. Tandartsenpost Eindhoven is een noodtandartsenpost waar iedereen uit de regio Eindhoven welkom is met spoed- of pijnklachten. Ook wanneer u niet bent ingeschreven bij een tandarts kunt u bij hen terecht. Om u zo spoedig mogelijk te kunnen helpen werken zij enkel op afspraak. Wanneer onze praktijk gesloten is, kunt u de tandartsenpost bereiken via 040-3111915. Op werkdagen kunt u op afspraak bij hen terecht tussen 17:00 en 22:00 uur. In het weekend is de post 24 uur per dag bereikbaar.

Let op: tussen 22:00 en 08:00 uur zijn zij op alle dagen van de week alleen bereikbaar voor acute spoedgevallen. U krijgt dan direct de dienstdoende tandarts aan de lijn.

Acute spoedgevallen:

  • Afgebroken en/of uitgevallen tand of kies na een ongeluk (trauma)
  • Losse tand of kies na een ongeluk (trauma)
  • Bloeding/nabloedingen na het trekken van tand of kies
  • Opgezwollen wang door ontsteking met slikklachten en koorts

Dankzij de centrale ligging in Eindhoven bent u in geval van spoed altijd snel bij de tandartsenpost. Het adres is Aalsterweg 108, 5615 CJ Eindhoven.

Tandartsenpost Eindhoven beschikt over 3 behandelkamers waardoor er vrijwel altijd snel een plek voor u is. De tandartsen zijn gediplomeerde tandartsen met ervaring en kennis van het vak. De behandelingen zijn van hoge kwaliteit, net zoals u van ons gewend bent. De tandartsen kijken zorgvuldig naar uw probleem of situatie en streven ernaar deze zo snel en goed mogelijk op te lossen tijdens het consult. Wanneer u na een bezoek aan de tandartsenpost een vervolgbehandeling nodig heeft, dan wordt deze uitgevoerd door uw eigen tandarts. Voor controles, preventie en reguliere behandelingen verwijzen wij u ook door naar uw eigen tandarts.

Groot aanbod
Dankzij de expertise van de tandartsen kunt u voor diverse (acute) spoed- en pijnklachten bij hen terecht. Van een uitgevallen kroon of vulling tot kiespijn of abcesvorming. Ook na een ongeluk waarbij u schade aan uw gebit heeft opgelopen, staan zij te allen tijde voor u klaar. Bekijk hier een lijst van ongemakken die als spoedeisende klachten worden beschouwd.

Bij een uitgeslagen tand is het belangrijk dat men zich binnen 1 uur na het ongeval onder behandeling stelt van de tandarts. Na deze periode is het meestal niet meer mogelijk om de tand terug te plaatsen. Bij een uitgeslagen tand, de tand terugstoppen op de plek waar de tand vandaan kwam en in de mond houden tot u bij de tandarts bent. De tand niet schoonmaken. Hier is wel snelle actie vereist en het slagen van deze behandeling is van verschillende factoren afhankelijk. Kijk op www.allesoverhetgebit.nl/tandletsel voor betrouwbare informatie en adviezen. Meer informatie over spoedbehandelingen kan je vinden op https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-over-de-tandartspraktijk/de-tandartspraktijk/met-spoed-naar-de-tandarts/